Samsung Galay SIII in brand door magnetron

Enkele weken geleden gingen er op internet afbeeldingen in omloop van een Samsung Galaxy SIII telefoon welke zomaar in brand gevlogen zou zijn. De persoon welke dit op internet plaatste, vertelde dat de smartphone vlam vatte, terwijl het in een carkit stond. Na een ontploffing vloog het toestel in brand.

Dit voorval is uiteraard ook Samsung ter ore gekomen en deze hebben direct een extern bedrijf laten onderzoeken wat er precies is gebeurd. Dit bedrijf Fire Investigations UK heeft het onderzoek inmiddels klaar en vermelde dat een andere warmtebron de schade aan het toestel heeft veroorzaakt en niet het toestel zelf.

Het rapport gaat nog verder en besluit dat de enige oorzaak welke deze schade kan veroorzaken een magnetron of oven kan zijn. Het komt helaas nogal eens voor dat mensen een telefoon proberen te drogen in de magnetron wanneer deze nat is geworden.

Inmiddels heeft de eigenaar van de verbrande smartphone bevestigd dat hij zelf de oorzaak is van de verbranding en dat het niets met het toestel zelf te maken heeft. Een kennis van hem probeerde de telefoon inderdaad van waterschade te redden op een verkeerde manier.

Helaas. Alleen een sim only abonnement helpt deze eigenaar niet meer, hij zal op zoek moeten naar een heel nieuw toestel.

Comments are closed.