Losse telefoon i.c.m sim only is het voordeligst

Pas op voor die zogenaamde goedkope mobiele abonnementen met een mooie nieuwe gratis gsm. De gsm blijkt namelijk niet zo gratis te zijn en is gewoon een sigaar uit eigen doos. Er is door een particulier zelf onderzocht dat je in veel gevallen het voordeligst uit bent met een los toestel in combinatie met een sim only abonnement.

Er is gekeken naar de prijsopbouw van een mobiele telefoon in combinatie met een 2-jarig abonnement. Deze prijs is uiteengezet tegenover identieke sim only aanbiedingen tezamen met de aankoop van een losse gsm. Het blijkt in 90 procent van de onderzochte voorbeelden dat je het voordeligst uit bent als je zelf een losse telefoon koopt en hier zelf een sim only abonnement bij zoekt. Dit is overigens niet altijd zo geweest. Enige tijd terug was dit juist andersom.

Om een voorbeeld te noemen. Wanneer je een abonnement bij een willekeurige telecom aanbieder aanschaft geef je bijvoorbeeld EUR 200 meer uit voor een Samsung Wildfire in vergelijking met wanneer je deze telefoon zonder abonnement aan zou schaffen met een sim only abonnement. Wanneer de keuze valt op de exclusievere smartphones zit er minder ruimte in de prijs. Maar dan nog is de aanschaf van bijvoorbeeld een losse Samsung S3 in combinatie met een sim only abo een stuk voordeliger.

Ook komen lease constructies van de duurdere modellen steeds meer in opkomst. Hiermee kun je ook voordelig uit zijn. Let hier wel op dat een telefoon na de leaseperiode weer eigendom is van de telecom aanbieder en wanneer je besluit om het toestel te behouden moet er bijbetaald worden.

Dit was slechts een kleinschalig onderzoekje en niet maatgevend voor de algehele telecombranche. Wat er hiermee aangetoond wordt is dat je je ogen open moet houden wanneer je het onderste uit de kan wilt halen en niet zomaar klakkeloos in de eerste de beste aanbieding moet trappen. Zeker als je al jaren ergens klant bent kunnen de persoonlijke klant gebonden aanbiedingen ook heel interessant zijn.

Comments are closed.