KPN verlegt strategie naar huidige klanten

Vanmorgen heeft KPN de jaarcijfers van vorige boekjaar gepresenteerd en liet hierbij optekenen dat het telecom bedrijf zijn lange termijn strategie gaat centreren op de huidige KPN klanten. Het was een zwaar jaar voor KPN en dit was te merken aan het omzetverlies van bijna 9% in het segment sms’en en mobiel bellen. Tevens kwam er een stop aan de klantengroei, terwijl er in de laatste maanden nog een piek was gemeten. In 2012 had KPN zo’n 3,6 miljoen mobiele telefonie klanten. De opleving van het aantal klanten was voornamelijk te wijten aan het aantal verkocht sim only aanbiedingen in de laatste maanden van 2012. Deze trend zit zich de laatste jaren voort. Vanwege de economische malaise maken steeds meer mensen de keuze voor een voordelige sim only bundel of een voordelig prepaid toestel.

Het aandeel van mobiele klanten in de Nederland van KPN was ongeveer 46% in 2012. De concurrentie wordt steeds heftiger en daarom zal KPN zijn speerpunten gaan richten op de huidige klanten. Hoe KPN dit wil gaan bewerkstelligen blijft vaag tijdens de presentatie. KPN is wel bezig om in rap tempo het snellere 4G internet uit te rollen. Vanaf vandaag is het 4G-netwerk al beschikbaar in grote delen van het westen en noorden van het land. Midden volgend jaar is 4G in heel het land beschikbaar en kan iedereen snel internetten.

Ook zullen er interessante voordelen ter beschikking worden gesteld aan huidige klanten. Zo wordt het KPN Compleet pakket voor meerdere gebruikers beschikbaar gesteld dan alleen de Alles in een pakket klanten met een mobiel abonnement. Deze groep krijgt weer extra kortingen. De verwachting is dat na de zomer andere gebruikers zich kunnen opgeven het KPN Compleet pakket.

Tot slot wist de telecom gigant te melden dat in 2012 een winst van bijna 7 miljoen euro werd behaald. Het enige smetje was het verlies van 150 miljoen euro in het laatste kwartaal van verleden jaar. Ook zullen er dit jaar aanzienlijke aantallen aandelen uitgegeven gaan worden vanwege de schulden van het bedrijf.

Comments are closed.