Eerste foto’s Sony Xperia Z smartphone uitgelekt

Zoals altijd zijn er weer foto’s opgedoken van een mobiele telefoon welke nog niet officieel is aangekondigd. Dit maal mag de allernieuwste Sony Experia Z met de eer strijken. Het model is gemaakt van aluminium en heeft als werktitel de naam Sony Honami meegekregen. Enkele weken geleden verscheen de eerste foto van dit toestel op het internet en nu zijn er dus meer beeld opgedoken welke absoluut bevestigen dat Sony binnenkort met een nieuwe Xperia op de markt komt.

De reden dat we het een nieuwe Xperia noemen is omdat deze wel erg veel op de Xperia Z lijkt. De Z is op dit moment de high end smartphone van Sony. De buitenkant van de Honami is hetzelfde als de Xperia. Er lijkt alleen van andere materialen gebruik te zijn gemaakt, zoals aluminium. Op de foto’s ziet het er ook naar uit dat dit toestel tegen een spatje water kan of helemaal waterdicht is.

Het is koffiedik kijken wanneer dit toestel op de markt komt en wat deze dan gaat kosten. Met name de losse prijs is van dit toestel is interessant voor de sim only gebruikers. De lancering zal waarschijnlijk niet op korte termijn plaatsvinden. Enkele weken geleden kwam Sony immers nog met de Xperia Z Ultra op de markt. Dit is een kwalitatief hoogwaardig toestel met een 6,44 inch beeldscherm.

Het verschil tussen de huidige Xperia en de Honami zal hoofdzakelijk zitten in de camera. Er is sprake van wel 20 megapixels. Op de uitgelekte beelden is hier overigens niets van te zien. De Honami lijkt bijvoorbeeld niet dikker dan de huidige Xperia en dat is wel noodzakelijk wanneer er een 20MP camera inzit. Tevens schijnt het beeldscherm iets kleiner te zijn dan die van de Xperia, namelijk 5 inch.

Comments are closed.