De stekker uit Sim Only aanbieder Ay Yildiz

Volgens de laatste berichten stopt telecombedrijf KPN deze week met de sim only dienstverlening van Ay Yildiz. Alle gebruikers van deze sim only aanbieder zijn inmiddels geïnformeerd over het staken van de diensten van dit bedrijf. Deze informatie is naar boven gekomen , omdat er op een bekend telecom forum berichten zijn verschenen dat Ay Yildiz op 15 november zijn dienstverlening definitief staakt.

Het betreft hier een dochteronderneming van KPN Mobile welke tot zijn doelgroep hoofdzakelijk Nederlanders met Turkse roots had. Middels speciale sim only abonnementen konden de gebruikers goedkoop en snel bellen en sms’en met hun achterban in Turkije.

De precieze reden waarom moederbedrijf KPN stopt met Ay Yildiz is onbekend. KPN is al enige tijd bezig met de herstructurering van de bedrijfsactiviteiten en de dochter ondernemingen. Ay Yildiz is niet de enige sim only dienstverlener welke zich op een doelgroep richt met buitenlandse roots. Ortel Mobile is ook zo’n voorbeeld. Over de toekomst van deze tak is nog niets bekend.

De huidige klanten van Ay Yildiz wordt de mogelijkheid geboden om over te gaan naar een andere sim only aanbieder zoals Simy of Ortel. Uiteraard allebei dochterondernemingen van KPN mobiel.

Comments are closed.