De goedkoopste sim only vinden: waar moet je op letten?

Vandaag de dag is de markt van sim only-abonnementen en sim only-prepaid alleen maar groter geworden. Steeds meer mensen kiezen voor een los abonnement zonder een toestel dan voor een abonnement met een telefoon. Met bijna 15 grote providers die sim only aanbieden, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wij hebben een aantal tips uitgewerkt die je in je achterhoofd kan houden bij het kiezen van een sim only-abonnement!

De voordelen van een bepaald netwerk
Ieder  netwerk en provider heeft zijn eigen voordelen. Het is dan ook belangrijk hier goed over na te denken. Wil je bijvoorbeeld een sim only abonnement met toegang tot 4G? Wil je onbeperkt kunnen SMS’en? Zo zijn er nog een aantal vragen die je jezelf kan stellen voordat je de keuze maakt. Op het gebied van 4G wordt er op dit moment aangeraden om te kiezen voor een van de providers die gebruik maken van het KPN-netwerk (KPN en de dochters van KPN), zoals Hi. KPN heeft momenteel de grootste dekking in 4G met een bereik van het 4G netwerk in ongeveer 80% van Nederland. Verwacht wordt dat rond de zomer hun 4G netwerk in heel Nederland te ontvangen is.

Data en de snelheid van internet
Op de meeste telefoons wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van internet. Het is dan ook belangrijk na te denken over de gewenste snelheid die je wil behalen en de hoeveelheid MB’s aan data die je per maand tot je beschikking wilt hebben.

Prepaid
Ondanks dat niet veel consumenten meer gebruik maken van Prepaid, zijn er wel degelijk nog een hoop aanbieders. Daar komt ook nog eens bij dat heel veel Prepaid-gebruikers bij Prepaid zweren, omdat ze bijvoorbeeld dermate weinig gebruik maken van hun telefoon (bellen/ smsen/ internet) dat een prepaid-simkaart veel rendabeler zijn. Als dat het geval is, dan raden we ook aan te kiezen voor een prepaid-simkaart!

Wat voor abonnement heb jij en waar let jij op tijdens het kiezen van jouw sim only abonnement? Laat het ons weten!

Comments are closed.