Crisis woekert verkoop sim only abonnementen aan

Het lijkt erop dat de economische malaise ook onze keuzes op het gebied van mobiele telefonie beïnvloed. Na jarenlang enigszins stabiel te zijn gebleven is er nu duidelijk een trend naar boven in de verkoop van sim only abonnementen en prepaid telefoons.

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking kiest voor een goedkoper alternatief dan voor een nieuwe peperdure smartphone. Wanneer de huidige mobiele telefoon nog aan de verwachtingen voldoet is het een aantrekkelijk alternatief om alleen een sim only abonnement af te sluiten of eenvoudigweg een goedkope prepaid telefoon aan te schaffen, zodat je de kosten beter inzichtelijk hebt.

Deze trend blijkt ook naar voren te komen uit onderzoek van onderzoeksbureau GFK. Dit bureau heeft de veranderingen in de wereld van de mobiele telefoons onderzocht. De resultaten zijn overduidelijk.

Het eerste half jaar van vorig jaar had 11 procent van de Nederlanders een sim only abonnement. In de eerste maanden van dit jaar is dat gestegen naar 20 procent. In hetzelfde tijdsbestek is de stijging van het gebruik van een prepaid telefoon ook toegenomen, namelijk van 13 procent in 2011 tot 18 procent dit jaar. De mensen welke kozen voor een regulier abonnement is gedaald met een kleine 15 procent ten opzichte van vorig jaar.

De exacte aanleiding van deze trend is moeilijk te achterhalen. De crisis zal hier ongetwijfeld een grote invloed op uitoefenen. Maar ook nieuwe constructies om telefoons aan de man te brengen hebben het laatste jaar een toevlucht genomen. Zo is het leasen van een gsm erg populair en zijn de kortingsacties bij de aanschaf van een nieuwe smartphone met abonnement significant afgenomen. Zo zijn de prijsverschillen tussen een gewoon abonnement of sim only aanbieding groter geworden en ben je in het laatste geval een stuk goedkoper uit.

Comments are closed.