Bellen en internetten in de kanaaltunnel

Er is enige tijd aan gewerkt, maar eindelijk is het zover. Vanaf nu kan iedereen die via de kanaaltunnel uit Frankrijk naar Engeland reist mobiel telefoneren en draadloos van het internet gebruik maken.

De exploitant van de kanaaltunnel is Eurotunnel. Dit bedrijf heeft het mogelijk gemaakt tezamen met gsm providers Bouygues Telecom uit Frankrijk, Orange Telecom en SFR. De hardware is verzorgd door Alcatel.

Alcatel melde in een persbericht dat het geen gemakkelijke opgave was. Er maken elk jaar tientallen miljoenen reizigers gebruik van de bijna 55 kilometer lange tunnel met een diepte van 100 meter onder de zeespiegel. In nog geen jaar tijd is het voor elkaar. In de tussentijd heeft de reiziger er helemaal niets van gemerkt.

Als je nu de Shuttle of de Eurostar neemt, je kan vanaf nu een mobiele telefoon gebruiken om te bellen of te internetten. Bang voor extra data verbruik nu je ook hier kunt internetten hoef je niet te zijn. Bekijk onze sim only aanbiedingen voor een goede deal of uitgebreider data pakket.

Wanneer de Olympische Spelen in Londen zijn afgelopen zal de uitrol van dit gsm netwerk verder gaan in de noordelijke tunnel. Deze is in gebruik voor het verkeer vanuit Engeland richting Frankrijk.

Comments are closed.